Hastighed & forbindelse

Sikkerhed online

Hos Snappii får du ikke blot et stabilt og lynhurtigt internet til en super skarp pris – hos os får du nemlig online sikkerhed med i pakken som kunde.

RĂĄd til god internetsikkerhed

Hos Snappii har vi fokus på familien og det trygge liv. Derfor gør vi dagligt vores bedste for, at du som vores kunde kan bruge dit internet i ro og mag. Vi har samlet nogle af vores eksperters bedste råd til hvordan du optimerer sikkerheden på din trådløse forbindelse.

For at sørge for, at din router og bredbåndsforbindelse er sikker, er det en god idé at følge disse råd:

· Brug en WPA2 Krypteringsnøgle som din router allerede er koblet op på.

· Skift dit SSID-navn og adgangskode når du modtager dit nye bredbånd. Dette signalerer overfor hackere, at du ikke har en standard opsætning men har sikret dit netværk. Installationsnavnet på routeren kan også give en potentiel hacker ledetråde til hvilket modem/udbyder du har og derved gøre det nemmere at hacke dig.

· Hold øje med dine enhedslister (også kaldet ’Device List’) da disse rummer information om hvem er er tilknyttet dit trådløse og kablede netværk.  

· Din router fra Snappii har installeret firewall, så sørg for at den er tilsluttet.

Børn online

Har du børn i hjemmet der frit bruger det trådløse netværk, kan det være en idé at undersøge hvilke foranstaltninger der er, for at gøre børns trivsel på internettet mere sikker.

For at undgå at dine børn skulle bruge internettet på en måde der ikke er hensigtsmæssig, har vi lavet en lille guide med gode råd til forældre/værger/undervisere, der kan hjælpe med at gøre internettet tryggere for børn:

· Snak åbent om internettet og de sociale medier:
Følg med i hvilke trends der udvikler sig i børnenes digitale netværk og forsøg at have åbne dialoger om disse. Det er vigtigt at børn forstår, at adfærd i onlinesfæren kan have konsekvenser i det virkelige liv.

· Webfiltrering gennem din router:
Med et gratis program som eksempelvis OPENdsn har du flere muligheder for forældrekontrol og webfiltrering gennem din router. Du kan læse nærmere om det på hjemmeside og finde en nem installationsguide.

· Indholdsfiltrering på mobile enheder:
Hvis dine børn er forbundet til andre trådløse netværk eller 3G og 4G skal filtreringen foregå gennem en browser der tillader dette.

· Windows & Mac:
Børnesikring af Windows sker ved at installere Microsoft-familie som er en gratis forældrekontrol der kan bestemme over hvad forskellige brugerkonti har adgang til.

Mac har under systemindstillinger en feature der hedder ”Børnesikring” der kan kontrollere hvad en bruger kan gøre på sin computer.

Wi-fi dækning i hjemmet

For at opnå den bedst mulige wi-fi dækning i dit hjem, har vi samlet nogle af vores bedste råd her. Hvis wi-fi dækningen ikke er optimal i jeres bolig, er der størst sandsynlighed for at det skyldes nogle af de følgende elementer og ikke selve internetforbindelsen:

· Placer din router et centralt sted i din bolig.

· Placer IKKE din router på gulvet men placer den gerne så højt som muligt da dette vil øge rækkevidden på dit trådløse netværk.

· Placer heller ikke din router bagved sofaer, skabe eller andre store møbler

· Stil ikke din router i nærheden af andet elektronisk udstyr som f.eks. trådløse telefoner, mikrobølgeovne, radiatorer og lignende.

· Tykke og massive vægge og døre i beton, metal, glas mv. kan have en dæmpende effekt på rækkevidden da wi-fi kan have svært ved at trænge igennem.

· En router har to forskellige trådløse netværk, ét på 2.4 GHz og ét på 5 GHz. På et 2.4 GHz netværk vil hastigheden typisk være lidt mindre, men rækkevidden større. Hvorimod hastigheden på 5.0 GHz er større, men rækkevidden mindre. Alt afhængigt af hvilket wi-fi problem du har, kan du forsøge at skifte fra det ene netværk til det andet for at se, om det skulle afhjælpe dit problem.

Du kan bruge vores hastighedsmåler for at måle hastigheden på dit bredbånd. Blot vær opmærksom på, at der er en hastighedsforskel hvis du måler din hastighed med kablet forbindelse mellem din computer og routeren, eller om det er via wi-fi. Wi-fi hastigheden er væsentlig langsommere end den kablede.

Sørg desuden for at alle andre programmer er lukket ned på computeren og at der ikke er andre i husstanden som bruger internettet samtidigt.

Wi-fi – Booster/forlænger

Hvis du forsøger alle ovenstående ting men dit trådløse internet stadig ikke når ud hvor du ønsker det skal, så er der mulighed for at booste det med en wi-fi-forlænger eller booster. Snappii sælger ikke disse på nuværende tidspunkt, men vi kan anbefale dem til større huse eller lejligheder hvor routerens trådløse netværk ikke er tilstrækkeligt.

En booster/wi-fi-forlænger placeres i forlængelse af din router for at sprede signalet i dit hjem. Så er hastigheden sløv og forbindelsen vag i dele af din lejlighed, så kan en wi-fi-forlænger være løsningen på dette problem.

Hvilken hastighed kan jeg fĂĄ - Snappii BredbĂĄnd?

Hos Snappii udbyder vi 3 forskellige hastigheder på dit kabel-tv-stik, så du kan vælge det produkt der afspejler dit behov bedst. Husk, at du altid kan opgradere din hastighed, skulle dit behov ændre sig.

100/30 til 219,-

Denne pakke anbefaler vi fx til den lille familie, den studerende eller samleverne. Der er masser af hastighed til at alle kan streame film, arbejde og uploade videoklip pĂĄ YouTube.

300/60 til 229,-

Denne pakke er den ideelle hvis man bor flere sammen i en stor lejlighed eller hus. Det er en fænomenal hastighed der sikrer, at der med den rette opsætning er lynhurtig forbindelse for alle, over det hele.

1000/100 til 249,-

Denne pakke passer perfekt til personen, familien, kollektivet eller arbejdspladsen der tænker: ”Why not!”. Vi må være ærlige og sige, at det er de absolut færreste der har et reelt behov for en så vanvittig hastighed. Men, vi må også ærligt sige, at der er noget uimodståeligt over den.

For at få en forbindelse på 1.000 Mbit gennem dit kabel-tv-stik er det en forudsætning, at netværket på din adresse er opgraderet til Docsis 3.1 standard. Der er ganske enkelte steder hvor netværket ikke har fået denne opgradering, men skulle dit netværk ikke være opgraderet, så vil din maksimale hastighed være på 300 Mbit indtil en eventuel opgradering. Vi vil selvfølgelig gøre dig opmærksom på dette skulle du bestille vores pakke med 1.000 Mbit, da vi ikke vil have, at vores kunder betaler for produkter de ikke kan bruge.

Hastigheden der bliver oplyst kan kun opnås ved kablede forbindelser – altså ved direkte forbindelse gennem kablet. Vær opmærksom på, at en del enheder på teknologimarkedet endnu ikke er i stand til at understøtte de 1.000 Mbit, hvilket kan påvirke og begrænse den effektive hastighed i en eventuel hastighedsmåling.

Hvilken hastighed kan jeg få – Snappii Fiber?

Hos Snappii har vi gjort det nemt for dig. Vi har derfor kun et produkt, hvor du fĂĄr den maksimale hastighed pĂĄ fiber.
1000/500 til 319,-